Доротея Дачкова, Сега“ Делото, което лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов води

...
Доротея Дачкова, Сега“ Делото, което лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов води
Коментари Харесай

Борисов и Рашков заровиха томахавките - лидерът на ГЕРБ спрял процеса срешу бившия МВР шеф

Доротея Дачкова, „ Сега “

 

Делото, което водачът на ГЕРБ Бойко Борисов води срещу бившия служебен вътрешен министър, а в този момент народен представител от ПП-ДБ Бойко Рашков, през вчерашния ден е спряно от Софийския градски съд по искане на двамата. Това дадоха отговор на въпроси на " Сега " от съда.

 

След като двамата са се съгласили на тази стъпка, съдът няма различен избор с изключение на да спре процеса. Адвокатите им, които са се явили в залата, не са оповестили претекстове за този ход, което и по закон не са длъжни да създадат. В идващите 6 месеца всяка от страните може да изиска обновяване. Ако никоя не го стори обаче, процесът ще бъде преустановен.

 

Делото на Борисов против Рашков беше заведено още през ноември 2021 година и за през вчерашния ден беше планувано първото му съвещание.

 

Лидерът на ГЕРБ упорства да получи 27 000 лева обезщетение, а мотивът да се почувства обиден, е че говорейки за злоупотреби със средства за автомагистрала " Хемус ", до момента в който беше министър, Рашков сподели пред репортерите: " Тези средства са минали през една банка, благосъстоятелност на Бойко Борисов, и с този притежател на тази банка, Бойко Борисов е имал общи компании ".

 

Преди да заведе делото, Борисов няколко пъти прикани Рашков да се извини за " клеветите си ". " Кажете коя е банката, с цел да мога да Ви осъдя. Да може и банката да се отбрани. Ами в случай че е огромна банка, задгранична, става дума за доста пари и те ще го осъдят. Хайде каймата от хора, която очевидно съм ял, може към този момент да се е похарчила, да каже в този момент името на банката ", настоя Борисов.

 

Рашков пък тогава разяснява, че съвсем не познава Борисов, който е виждал два-три пъти по служебни мотиви. " Ако Борисов е завел дело против мен, наподобява са му свършили пачките с евро в чекмеджета и желае по някакъв метод да забогатее посредством мен. Няма да стане това ", каза Рашков.

 

Отделно партия ГЕРБ съди Рашков за 100 000 лева. В този развой бяха разпитани Делян Добрев и Костадин Ангелов от ГЕРБ, Ивайло Мирчев от " Демократична България ", както и евродепутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева. Искът на партията на Бойко Борисов беше заведен след изказванията на Рашков като министър за парите от автомагистрала " Хемус " - че " сред 30 и 40% от парите, превеждани предплатено на представяли се за строители на Автомагистрала " Хемус ", са се насочвали към ГЕРБ ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР